Vasutasnapi részvételünk országszerte...

Idén 68. alkalommal megrendezésre kerülő Vasutasnap alkalmából három Egészségügyi Központunk dolgozói is aktív szereplői voltak a rendezvénysorozatnak.

Ízelítőül egy-egy rövid kis képes összefoglalót olvashatnak:

Budapest

Elképesztő kitartással, türelemmel, fáradhatatlanul megtartottuk a felkért Vasutas napi szűrést (2018. 07.07-én) a Vasúttörténeti Parkban. Sikerült a Pécsi divízióval együtt – ők Dombóváron szűrtek – a Vasútegészségügy jó hírét terjesztenünk ismét.

Budapesti résztvevők

 • Dr. Sófalvy Zsuzsanna
 • Dr. Borbély Imre
 • Balláné Galambos Adél (GYED-en van)
 • Fodor Nikolett
 • Viplak Magdolna
 • Ordos Lászlóné
 • Hollósiné Fekete Ildikó
 • Nagy Nóra Zsófia (Szt. Imre Kh. dietetikusa)
 • Sallai Anett
 • Buzás Dóra
 • Haraszin Zsolt
 • Hegedűs Krisztina
 • Dr. Fónyad Gábor

 Továbbá

 • Szegedi József a műszerek karbantartásában, beszerzésében, betanításában
 • Hriczu Anita a csapat felkészítésében vett részt
 • Nagy Dredda Katalin a csapat összeállításában segédkezett korábban

Nehéz volt összehozni a szabadságok miatt a csapatot, sajnos még az utolsó napon is – betegség miatt – sürgős beugrót kellett találnunk, de az eredeti ajánlatnál bővebb szakmaisággal, kiváló színvonalú „mozgásszervi és érbetegség” szűrést szerveztünk a vasutasok részére.  

A koszos bútorok letakarítását követően, még el sem kezdődött a nap (10.00 –tól 17.00-ig volt hivatalosan meghirdetve a szűrés), amikor (de. 9 óra) már odaálltak a sátraink elé a vendégek, és egészen 17 óráig -  kb. egy negyven perces ebédszünettel - folyamatos sorállás volt. Egészségügyi dolgaikat is csak olykor-olykor megszökve tudták a kollégák elintézni.

A két doktor 70-70 fő körül vizsgált, az asszisztensek 160 főt szűrtek, illetve többet, mert egy idő után már nem volt strigulázás.

A dietetikushoz kb. 80 fő jött mérésre és tanácsadásra, a gyógytorna paravánnal teljesen takarásban volt, de annyi bizonyos, hogy egész nap voltak nála is.

A masszőrök 70-70 papírral indítottak, majd ezt követően még kértek 2 alkalommal, és kb. 10-20 darabot vágott Kriszta nekik egyszerre.

Egyszóval a vártál nagyobb megterhelés volt, de jókedvvel egy csapatként kitartottak a kollégák! Még a reggeli eső után az időjárás is kegyes volt, szerencsére a kánikula is elmaradt.

Hatalmas gratuláció és elismerés jár mindenkinek ehhez a nagyszerű teljesítményhez!

Emlékezetes közös munka volt.

Képek - Budapest

 

Békéscsaba

A békéscsabai rendezvényre meghívást kaptunk a fő szervezőtől, a Vasutas Művelődési Ház vezetőjétől, Mohácsiné Szeverényi Ágnestől.

A korábbi jó hangulatra emlékezve nem volt nehéz szombati munkára jelentkezőket találni. Ez az alkalom, ahol a Rendelőintézetünkbe rendszeresen megforduló beteggel kötetlen formában tudunk beszélgetni. Számunka idegenekkel is ismerkedtünk, akiknek a Vasútegészségügy viszont nem volt ismeretlen, hiszen a szegedi Rendelőintézetbe rendszeresen járnak.

Az idei rendezvényen még a szokottnál is többen keresték fel a területünket és kértek vérnyomásmérést, vércukormérést. Nagy sikere volt a testsúlymérésnek, testzsírmérésnek egy-egy sült kolbász előtt és után is. Szívesen beszélgettek a vasutas dolgozók a jelenlévő orvosokkal, educatorral egészségi értékükről, arról, hogy van-e valamilyen teendő, mire kell odafigyelni. Mint mindig most is találkoztunk olyan dolgozóval, aki a kötelező éves szűrésen kívül nem áll gondozás alatt és itt derült ki, hogy szükséges lenne kontrollálni vérnyomását, laborértékeit.

A rendezvény jó hangulatban telt , a kísérőprogramok színesek voltak. Köszönjük a felkérést, máskor is örömmel veszünk részt az ünneplésben.

Képek - Békéscsaba (Szeged)

 

Dombóvár

Szombaton lezajlott a dombóvári országos vasutasnapi rendezvény. A pécsi divízió csapata biztosította az egészségügyi szűrést, cél elsősorban a vascularis betegségek kiszűrése, prevenciós tanácsadás. A résztvevők: sebész, szemész., belgyógyász szakorvos, dietetikus, gyógy masszőr, vezető manager, és két asszisztensnő. 70 vizsgálatot végeztek, ezek eredményét a jövőben statisztikailag feldolgozzuk.

Képek - Dombóvár (Pécs)