Dr. Pásztélyi Zsolt az Év menedzsere díj 2016. kitüntetettje

2016. karácsonyán immár 4. alkalommal adta át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt vezérigazgatójaként Dr. Szivek Norbert az Év Menedzsere Díjat. Az MNV Zrt. menedzsmentje 2016-ban a díjat az általa fenntartott állami vállalatok vezetői közül Dr. Pásztélyi Zsoltnak, a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjének ítélte oda. 

Vezérigazgató úr méltatásában kiemelte, hogy Dr. Pásztélyi Zsolt 2005. óta a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.  Ügyvezetőségét a Társaság nyereséges gazdálkodásának és stabil likviditási pozíciójának fenntartása, a járóbeteg-ellátás folyamatos orvos szakmai és műszaki fejlesztése jellemezi. A Társaság önerőből az elmúlt 10 évben közel 1,5 milliárd Ft ingatlan beruházást, műszaki fejlesztést hajtott végre. A folyamatos beruházások és nyereséges működés mellett a Társaság kiegyensúlyozott gazdálkodása fedezetet nyújt a munkavállalók bérfejlesztésére is.

A vezérigazgató méltatása szerint az előzőek azért is számítanak jelentős teljesítménynek, mert az egészségügyi szektorban működő vállalkozásokat leginkább a veszteséges működés és likviditási problémák jellemzik.  2014-ben a Társaság adott otthont a vasútegészségügyi orvosok világkonferenciájának, amely a Társaság kiemelt szakmai elismerését is alátámasztja.