Fontos tudnivalók MKB Szépkártya átállási hétvégéről!

Tisztelt Ügyfelünk!

Ahogy arról már korábban tájékoztattuk, 2023. április 30-án egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. A két kereskedelmi bank egyesülése során a Takarékbank beolvad az MKB Bankba, így általános jogutódja az MKB Bank lesz. A létrejövő egyesült bank 2023. május 1-től MBH Bank Nyrt. néven folytatja működését.

A két bank egyesülése informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okoz a Bank egyes szolgáltatásainak működésében az egyesülés napján és az azt megelőző, valamint követő napokban.˛ Ennek során:

• 2023. április 29-én a munkáltatók nem tudnak SZÉP Kártyás juttatást utalni;
• 2023. április 28-a és május 1-e között időszakosan, valamint 2023. május 1-én 0.00 és 6.00 óra között kártyabirtokosaink nem tudják használni SZÉP Kártyás tárhelyüket, költéseikről és a beérkező juttatásaikról csak május 1-én kapnak majd e-mail-es értesítést.
• Fontos, hogy az átállás ideje alatt a kártyabirtokosaink korlátozás nélkül használhatják SZÉP Kártyájukat, a kártyaelfogadás folyamatos lesz.

A Bank nevének változásával összefüggésben 2023. május 1-vel az MKB SZÉP Kártya is nevet vált. 2023. május 1-től az új SZÉP Kártyákat MBH SZÉP Kártya névvel bocsátja ki a Bank, azonban a 2023. május 1-e előtt kibocsátott MKB SZÉP Kártyák lejáratukig használatban maradnak. A SZÉP Kártyához tartozó számlaszám változatlan marad, a munkáltatói juttatásokat továbbra is ezekre a számlaszámokra lehet indítani. A 2023. május 1-e előtt MKB SZÉP Kártya elfogadói (szolgáltatói) szerződések változatlanul hatályban maradnak, a szolgáltatóknál mind az MBH SZÉP Kártyával, mind az MKB SZÉP Kártyával lehet fizetni. A 2023. május 1-e után kötött szolgáltatói szerződések tartalmazzák a MBH, illetve az MKB SZÉP Kártyák elfogadásának követelményét is.

Az ezzel kapcsolatos további információk elérhetőek az mkbszepkartya.hu weboldalon.

Üdvözlettel:
MKB Bank Nyrt.