Tájékoztató a minősítésről

Tisztelt Kollégák!

 

Elérkezett a 2023. évi minősítés ideje, ennek megfelelően minden érintett munkáltatónak (szakorvosok/asszisztensek/gazdasági terület) el kell végeznie a beosztottak minősítését. A korábbi, 2021-es tájékoztatót az alábbi linken találják: https://intranet.vasuteu.hu/files/content/837/Uv_tajekoztato_minositesrol.PDF, ezt is kérük figyelmesen elolvasni, és az ott leírtaknak megfelelően felkészülni az elbeszélgetésre.

A minősítésnek egyféleképpen, azonos szempontok szerint kell lezajlania minden divízióban, lehetővé téve a differenciálást, ezért a következő utasításokat adom ki:

  1. A minősítésre a korábban kiadott minősítési lapok használhatók:

ezeket a linkek megnyitásával elérik.

  1. A minősítés a kiváló teljesítmény (80–100%) – átlagos teljesítmény (60–79%) – átlag alatti teljesítmény (30–59%) – elfogadhatatlan teljesítmény (30% alatt) szerint történhet meg.
  2. Ha minden munkavállaló kiváló lesz, akkor nem lehet differenciálni. Ezért maximálom a kiváló teljesítményt munkáltatónként 20%-ban (vagy maximum 1 fő, ha alacsony a szám), és elvárom, hogy legalább 20% átlag alatti teljesítmény is jelenjen meg (több lehet…).
  3. Az átlagos teljesítmény azt jelenti, aki a munkakörével szemben támasztott elvárásokat tökéletesen teljesíti a munkavállaló.
  4. Kiváló teljesítményt az kaphat, aki
  • többletmunkát vállal,
  • önálló, a szervezeti célokat szolgáló tevékenységeket végez, munkaidején túl
  • jelentős fejlődést mutatott munkájában az előző ciklushoz képest.
  • lásd még a vonatkozó oktatásban megjelölt szempontokat.
  1. Akiknél munkaidő probléma fordult elő, nem érik el az országos átlagot eset/óra, német pont/óra mutatókban (lásd percek táblázat, utoljára nyáron adtuk ki a menedzsmenteknek), ott átlag alatti a minősítés.

Üdvözlettel:

 

Dr. Pásztélyi Zsolt M.Sc.

ügyvezető