Fogyatékosság-barát munkahely pályázat elnyeréséről

A Vasútegészségügy sikeres működését jelzi, hogy Társaságunk pályázatával elnyerte a „Fogyatékosság-barát munkahely” címet. A díjátadásra a Nemzeti Színházban került sor, egy gálaest keretében, ahol társaságunkat az ügyvezető képviselte.

 

A díjjal azokat a gazdasági társaságokat ismerik el, amelyek elkötelezettek a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásában, évről-évre újabb intézkedéseket tesznek

 • a vezetés, stratégia,
 • a toborzás és kiválasztás,
 • az akadálymentesítés (fizikai, infokommunikációs),
 • a befogadó környezet kialakítása,
 • a tanulás, fejlődés, előmenetel,
 • a fogyatékos ügyfelek kiszolgálása

terén, amelyekkel a fogyatékosok jobb integrációját, munkakörülményeinek javítását, további bővülő foglalkoztatását célozzák.

2016-os pályázatában a Vasútegészségügy a következőket vállalta:

 1. Munkatársainkkal együtt közös társasági programot szervezünk (szalonnasütés) kiemelten integrálva fogyatékossággal élő munkatársainkat, ide az ő eljutásukat is megszervezve.
 2. Kollégáink megtapasztalták a Millenárison a „Láthatatlan Kiállítás”, ahol a gyengén látó és vak embertársaink mindennapjait élhettünk meg.
 3. Fejlesztettük a jelnyelvi tolmács hozzáférhetőségét.
 4. Törekszünk a megüresedő munkakörök betöltésében a fogyatékosok felvételét elősegíteni, a munkaügyi központokon, civil szervezeteken keresztül, állásportálokon hirdetéssel, személyes ismeretség révén, illetve közösségi oldalon való megosztással is.
 5. A jelenleg alkalmazott megváltozott munkaképességű kollégáink véleményét rendszeresen bekérjük. Vizsgáljuk, hogyan segíthetjük munkavégzésüket, beilleszkedésüket. Fokozott figyelemmel fordulunk a felmerülő problémák felé, keresve a megoldásokat (rugalmas munkaidő beosztás, fizikai elhelyezkedés).
 6. Terveink között szerepel a Budapesti Egészségügyi Központ gazdasági bejáratának teljes akadálymentesítése.

Köszönjük minden munkatársunknak, hogy a fenti intézkedések, tevékenységek kivitelezésével hozzájárultak az elismerés elnyeréséhez!

                                                                                                                                             Dr Pásztélyi Zsolt, ügyvezető