Rövid megemlékezés Semmelweis nap alkalmából a Vasutasok Szakszervezetétől

Tisztelt Munkatársak!

 

Alább találják a Vasutasok Szakszervezete Egészségügyi tagozatvezetőjének, Bodnár Józsefnek a Semmelweis napi köszöntőjét:

 

Köszönet az áldozatos munkáért!

Július 1-jén a Semmelweis nap alkalmából köszöntjük és megköszönjük az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját. Ez egy nehéz szolgálat január 1.-től december 31.-ig, melyhez kell az elkötelezettség, embertársainkon való segítségnyújtás a nehéz napokon. Ezt a Semmelweis Ignácról készült film nagyszerűen mutatja be, nagyon mély hatást váltott ki belőlem is emberi nagysága önzetlensége. A gyógyításba vetett hitét még a hatalom és a hatalomra törők sem rendítették meg. Ezzel példát mutatott arra, hogy küzdeni kell bármivel, bárkivel szemben a gyógyítás érdekében.

Semmelweis Ignác hazaszeretete, korát megelőző tudományos szemlélete, rendíthetetlen kitartása és megalkuvást nem ismerő hite igazságában a mai napig példát állít az utókor orvosai és ápolói számára.

Milyen üzenete van ma az anyák megmentőjének? Tudásban, lélekben erősödjünk, és a Semmelweis által képviselt kitartást erősítsük egymásban, segítve ezzel embertársainkon, higgyünk magunkban az összefogás erejében mert ez csapatmunka a javából... A múlt előtt tisztelgünk és emlékezünk a legnagyobb magyar orvosra és ezt ne csak a mai napon tegyük.

Gratulálunk mindazoknak, akik e jeles nap alkalmából munkájuk elismeréséül kitüntetésben részesülnek.

                                                                                               Bodnár József

                                                                                   Egészségügyi tagozatvezető

                                                                                     Vasutasok Szakszervezete