Semmelweis Nap alkalmából kitüntetettek névsora

Semmelweis Nap alkalmából az alábbi munkatársak részesültek kitüntetésben, jutalmazásban 2024-ben

 

KÖZPONT

 

„Vasútegészségügyért” oklevél és pénzjutalom

Mozsár Tibor főmérnök

46 éve került a MÁV Vezérigazgatóság Egészségügyi Igazgatóság központjában műszaki-gazdasági szaktanácsadóként. Az ott eltöltött évek során munkája nagyban kapcsolódott a Vasútegészségügyhöz, az akkor Területi Egészségügyi Központok részére az orvosi eszközök és segédanyagok éves tervezése és beszerzésével, az orvosi gép-műszer beruházások tervezésével, a beszerzés lebonyolításával foglalkozott. Később feladatkörébe tartozott a Vasútegészségügyi Intézmények ellátását biztosító MÁV Egészségügyi Ellátó Szolgálat eszközbeszerzési, raktározási feladatainak és röntgentechnikai javítási feladatainak folyamatos felügyelete, a munkavégzés szabályozása, továbbá az egészségügyi feladatok ellátását biztosító ingatlanok karbantartási és beruházási terveinek elkészítése és a beruházások végrehajtásának felügyelete.

Ezen feladatok ellátása során szerzett jártasságot, ismeretet az orvosi gép-műszer beszerzés az orvosi műszerkereskedelem, technológia és az orvosi műszerek terén. 2007. évben főmérnökként került át Társaságunkhoz.

Tibor azóta részese a társaság fejlesztéseinknek, beruházásainak. Szakértelmével támogatja a beruházások műszaki előkészítését, segíti a döntéselőkészítést. Elkészíti a közbeszerzések műszaki specifikációját, felülvizsgálja a benyújtott ajánlatokat. Folyamatosan figyelemmel kíséri az orvosi műszerek, gépek berendezések nemzetközi fejlesztéseit, technikai változtatásait és ezeket az ismereteket hasznosítja a tervezett beruházások műszaki paramétereinek meghatározása során. A központi menedzsmenttel, a divízió igazgatókkal, illetve közvetlen kollégáival segítő együttműködést tart fent, a kivitelezések során támogatást nyújt az érintett központok munkatársainak.

 

BUDAPEST

 „Vasútegészségügyért” oklevél és pénzjutalom

Dr. Kovács Gábor

1989.10.01- 2008.01.09 a Budai MÁV Kórház Tüdőgyógyászatán dolgozott, majd 2008.01.10-től átkerült a Vasútegészségügyhöz. Napi kapcsolatot tart az egészségügyi személyzettel, segíti a felmerült problémák megoldását, tapasztalata, felkészültsége miatt tisztelik és szeretik munkatársai. Több éve a Vasútegészségügy lojális munkatársa. Nagy munkabírású, sok elégedett betege van.

 

Gergely-Budai Zsuzsanna

MÁV Kórháztól átvett dolgozó, 2007. július 1. napjától dolgozik a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Budapesti Egészségügyi Központ rendelőintézetében. Kiemelkedően magas teherbírású asszisztens, bármelyik rendelésen rendkívül hatékonyan oldja meg a rá bízott feladatokat. Lelkiismeretes munkája és segítőkész magatartása miatt a munkatársak példaképe lett.

 

Jansik Márton

1979.08.06-tól- 2007.08.01-ig a Csőszer Berendezéseket Szerelő Zrt-nél, 2007.08.02-2012.12.31 között a Cső IV Kft-nél dolgozott. 2013.01.01-től pedig a Vasútegészségügy Rendelőintézetének dolgozója. Bármilyen kéréssel, problémával fordulhatunk hozzá, mert mindenkinek segít, munkáját nagy szakértelememmel látja el, munkatársai szeretik.

 

Dr. Murai Zita

1998.10.01- 2001.05.31 között a Budai MÁV Kórházban, 2001.06.01- 2012.11.05 a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinikán és 2012.11.06-tól pedig a Vasútegészségügynél dolgozik. Főorvosi kinevezést kapott2017-ben. Szorgalmas és lelkiismeretes, a betegekkel rendkívül előzékeny, empatikus, munkáját nagy szakértelemmel látja el, munkatársai szeretik.

 

Főorvosi kinevezés és jutalom:

Dr. Fehér Andrea

1974.10.01-1999.11.01-ig a MÁV TEK-nél, majd 1999.11.01. óta folyamatosan a Vasútegészségügynél dolgozik. Valamiképpen elmaradt főorvosi kinevezése, ezt a mulasztást most pótoljuk és további jó egészséget kívánunk neki. 

 

Dr. Mike Balázs

1997.10.01-2023.03.31 Honvéd Kórházban dolgozott, majd 2023.04.01-től a Vasútegészségügy Neurológia szakrendelésén dolgozik. Lelkiismeretes munkája és szakmai felkészültsége, tapasztalata alapján nagy örömmel nevezzük ki főorvosnak

 

Vezetői dicséret:

Andersik Györgyi asszisztens

Bálint Márk asszisztens

Bakó Annamária fogászati asszisztens

Baran Ferencné asszisztens

Molnárné Abonyi Annamária fogl.eü. asszisztens

Pór-Pázsitka Tímea fogászati asszisztens

 

DEBRECEN

 „Vasútegészségügyért” oklevél és pénzjutalom

Sárközi Valéria titkárnő

Munkaviszony kezdete: 2018.02.01.

Jó koordinációs készséggel rendelkező, segítőkész és rugalmas hozzáállású kolléganő.

Munkája túl mutat a titkárnői munkaköri feladatokon, többek között a menedzserszűrések zökkenőmentes megvalósítását is neki köszönheti az Intézetünk.

A problémák megoldásában gyors és hatékony közreműködő, helyzetfelismerése és előzékeny megközelítése segíti a kellemetlen helyzetek kivédését.

Kollégái szívesen fordulnak hozzá bizalommal, tanácsait, javaslatait örömmel veszik. Az orvosok és asszisztensek is szeretik, tisztelik, becsülik.

 

PÉCS

Főorvosi kinevezés

Dr. Kósa Diána fogorvos:

2013-ban végzett a PTE-n, fogorvosként. Végzés után a Fogászati Klinikán dolgozott, ahol 2016-ban gyermekfogászati szakvizsgát is tett. Szakrendelőnkben 2017. márciusra óta foglalkoztatjuk főállásban. Munkája nagy részében fogászati alapellátást végez, és heti 7 órában pedig gyermekfogászati szakellátást. Munkáját maximálisan ellátja, teljesítménye kiemelkedő. Ő a fogászaton a sugárvédelmi megbízott is. A betegekkel, és a kollégákkal jó viszonyt ápol, kiemelendő a gyermekekkel való bánásmódja, mellyel a fogászattól való félelmüket nagy mértékben csökkenteni tudja.

 

„Vasútegészségügyért” oklevél

Gergelyné Butty Gyöngyike:

2016. óta dolgozik a Vasútegészségügynél, kezdetben asszisztensi munkakörben, majd 2020-tól pedig menedzser asszisztensként. Fontos szerepe van az egyre nagyobb számú menedzserszűrésben és szervezésében, koordinálásában. Hozzáértése, kedvessége és probléma megoldó készsége eredményeként a szűrésben részt vevők elégedetten távoznak intézményünkből. A kollektíván belül rendkívül aktív, ő a főszervezője a közösségi programoknak.

 

Mészáros-Horváth Klára:

2018. március óta dolgozik a Vasútegészségügynél, anyaggazdálkodóként. Munkájára kiemelkedő lelkiismeretesség, precizitás, alaposság jellemző. Kedvessége, türelme határtalan, a kollégáival való együttműködés során.

 

SZEGED

2024. június 14-15-16-án Mátrába, Sástói Kempingbe szerveznek Semmelweis naphoz kapcsolódó tanulmányutat. Buszköltséghez hozzájárulunk 600.000.- Ft értékben.

 

SZOMBATHELY

Főorvosi kinevezés

Dr. Bikkes József szülész-nőgyógyász szakorvos

1999-ben szerzett diplomát, majd 2004-ben szakvizsgázott.

Személyes közreműködőként 2016. március 1-jétől dolgozik a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. soproni rendelőjében.

Dr. Bikkes József 20 éves szakmai tapasztalattal, kiemelkedő szaktudással rendelkezik. Emellett a Fetal Medicine Foundation- London (FMF) auditált és akkreditált ultrahangos specialista, a Magyar Szülészeti-és Nőgyógyászati Ultrahangos Társaság (MSZNUT) legmagasabb (C-szintű) végzettségével rendelkezik.

Több tudományos társaság tagja (többek között a Nemzetközi Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság ISUOG, Nemzetközi petefészek-tumor analízis csoport IOTA).

 

„Vasútegészségügyért” oklevél és pénzjutalom

Laczó Szilvia

2002.06.01-től dolgozik rendelőintézetünkben. Kezdetben urológiai, majd belgyógyászati, diabetológiai járóbeteg szakrendelésünkön tevékenykedik.

Tanulmányai:

1994-ben érettségizett, általános ápoló, általános asszisztensi

1998-ban felnőtt szakápoló majd

2012-ben diabetológiai szakápoló végzettséget szerzett.

Rendkívüli teherbírású, megbízható munkaerő. Nagy türelemmel és empátiával végzi a belgyógyászati és diabetológiai szakrendelésen megjelenő betegek gondozását, oktatását.

 

Járayné Kéméndi Éva

1999. november 15-e óta dolgozik társaságunknál, mint az orvosigazgató titkárnője.

Tanulmányai:

1984-ben érettségizett, közgazdasági ügyintéző

2002-ben számítógép-kezelő

2003-ban szoftverüzemeltető majd

2010-ben „Titkárságvezető” felsőfokú szakmai végzettséget szerzett.

Munkavégzését mindig a precizitás, fegyelmezettség és szabálykövetés jellemzi. Munkabírása példaértékű, a változásokra gyorsan reagál.

Az egészségügyi igazgatási-ügyviteli munkájához szükséges ismereteit önképzés által folyamatosan bővíti, az egészségügyi adminisztrációhoz kapcsolódó változásokat folyamatosan figyelemmel kíséri. Kollégái mindig támaszkodhatnak a segítségnyújtására.

 

BALATONFÜRED

„Vasútegészségügyért” oklevél és pénzjutalom

Storcz Zita

beosztás: ápoló

Egészségügyi középiskolai tanulmányait követően 1983-1989 között a POTE Sebészeti Klinikán, 1989-94 között pedig a POTE Neurológiai Klinikán dolgozott ápolóként.

1994.05.11.-től MÁV TEK, majd a jogutód Vasútegészségügyi KFT Pécsi divíziójában helyezkedett el, alapvetően a neurológián, de szó szerint minden szakrendelésen lehetett rá számítani, bárkit helyettesített. 2020.08.17.-től Balatonfüredi Egészségügyi Központ alkalmazásába került. 3 gyermek büszke édesanyja, és egy kisgyermek boldog nagymamája.

INDOKLÁS:

30 éve a „vasutas” család tagja, Intézetünkben 2020 óta dolgozik. Munkáját az első perctől fogva maximális elhivatottság jellemezte, a betegekért - gyógyulásukat szem előtt tartva mindent megtesz. Kommunikációs készsége kiemelkedő, a betegellátást szintén kiemelkedő empátiával végzi. Nem csak a betegek ismerik el, de munkatársai körében is tiszteletnek örvend. Igazi csapatjátékos, pozitív személyiségével másokat is magával húz. Munkájában nem a kifogásokat keresi, hanem a megoldásokat, ezért nagyon sokszor plusz feladatokkal lehet megbízni.

 

Búzás Lászlóné Piroska szakács

Vendéglátóipari Szakmunkásképző Intézetben Keszthelyen 1980.06.07.-én végzett cukrászként.

2007. 08.27. óta dolgozik a Vasútegészségügyben szakács munkakörben.

Piroskára mindig lehet számítani, legyen szó helyettesítésről, többletfeladat végzéséről. Lojális a céghez és jó kolléga.

Munkája precíz, igényes. Kollégáival jó viszonyt ápol. Megbecsült tagja közösségünknek.

 

HARKÁNY

 "Vasútegészségügyért” oklevél és pénzbeli jutalom

 Vágó Abigél – gyógytornász

 2016. június 20-tól a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Harkányi Egészségügyi Központjának munkatársa, gyógytornász munkakörben foglalkoztatjuk.

 Évek óta KÜT tagként, mint helyi üzemi megbízott képviseli intézetünket.

 Vágó Abigél friss diplomásként került Kórházunkba, eleinte csendes, visszafogott, megfigyelő személyiség volt.

 Az évek alatt lassan kezdte „kibontani szárnyait”, és határozott, magabiztos, színes egyéniséggé formálódott. Igazi csapatjátékossá vált, kiváló problémamegoldó és kommunikációs képességgel. 

Munkáját nagy szakmai tudással, igényességgel és példaértékű szorgalommal végzi. Magasszintű elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik, nagyon megbízható. A gyógytornász team lelkes, innovatív, vállalkozó szellemű tagja.

Munkája során empatikus, emberséges. A hozzá kerülő betegek maximális elégedettséggel beszélnek róla, ismételt felvételkor őt kérik gyógytornászuknak.

Szakmai feladatait nagy rátermettséggel, lelkiismeretesen, precízen végzi. Felettesei, kollégái és a páciensek egyaránt tisztelik, szeretik. Segítőkész, korrekt mindenkivel, kifejezetten lojális a vezetőivel, a munkahelyével. A jó cél érdekében szívesen hoz áldozatot is, és maximálisan helytáll a mindennapi munka során.

 

 

HÉVÍZ

 

Főorvosi kinevezés:

Dr. Radicsné Dr. Szeleczky Imola – reumatológus szakorvos

1993. szeptember 18-án szerzett általános orvosi diplomát a Szegedi Tudomány Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

2000. áprilisában háziorvostanból, 2009. áprilisában Egészségbiztosításból szerzett szakorvosi képesítést.

2014. január 2-től a Vasútegészségügyi NK Kft. Hévízi Egészségügyi Központ Mozgásszervi Rehabilitációs Intézetében dolgozik.

2018. május 9-én reumatológiai szakvizsgát szerzett.

A működéshez szükséges kreditpontokkal rendelkezik, szakmai előélete fedhetetlen. Teljesítménye, munkabírása és a betegekhez való hozzáállása kiváló.

Munkáját nagy szakértelemmel látja el. Intelligens, rendkívül alapos, minden részletre kiterjedő, lelkiismeretes munkájára mindig számíthatunk.

Főorvosi kinevezésével eddigi és jelenlegi munkáját kívánjuk honorálni.